viernes, 27 de agosto de 2010

Homenaje a Raimon Panikkar y comunicado de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós

IN MEMORIAM DE RAIMON PANIKKAR

Raimon Panikkar ha mort. Només unes breus paraules, que voldríem clares, directes i significatives. No es tracta de fer un panegíric, però ara li volem retre un improvisat i merescut homenatge que s’anirà desenvolupant en les setmanes, mesos i anys a venir.
Som davant d’un dels pensadors mundials que més ha reflexionat i promogut la reflexió entorn al diàleg intercultural i interreligiós. Ha estat valent, innovador, profund i treballador, però malauradament no sempre reconegut com calia, especialmente a casa nostra.
Us proposem una estona de silenci en senyal d’agraïment perquè va ajudar a iniciar un canvi copernicà en el món de les relacions interreligioses i de la filosofía i teología de les religions explicant que l’alteritat no és, com de vegades pot semblar, una amenaça a la pròpia identitat sinó un enriquiment i un enriquiment sense límits. Tant de bo que tots el puguem i vulguem escoltar ara que ja no parla amb la seva carismática veu.
La seva persona i el seu pensament va inspirar, inspira i continuarà inspirant el treball de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i del Departament de diàleg Interreligiós del Centre UNESCO de Catalunya. Aquest compromís de treball seriós i humil, que ara reiterem, vol rubricar aquest sentit homenatge.
Que l’Absolut de la vida i de l’amor t’acompanyi sempre, Raimon, i et continuï donant la vida i l’esperança plena que tu vas saber transmetre i compartir durant el teu viatge.
Om Shanti, mestre i amic. Descansa en pau.
Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós
Nàpols 346 - 08025 Barcelona
Tel.: (+34) 934 589 595 begin_of_the_skype_highlighting            (+34) 934 589 595      end_of_the_skype_highlighting
Fax: (+34) 934 575 851
www.audir.org

No hay comentarios: